suka amek gambar :)

Orang Suka Gentel Gentel Afro

Wednesday, June 29, 2011

Segmen KBU , Jom Kembali Ke Sekolah !!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semuaa .


haaa , baru baru ni Pakcu ada buat segmen kembali ke sekolah .
oleh disebabkan nadz tengah boring skarang , ada laa sikit time nk share kt sini dgn menge'join'kan diri dlm segmen Pakcu nih :)



Mana paling best , tadika , sekolah rendah , sekolah menengah ?
Okeh , bagi nadz laa kan , paling best skali adalah masa dlm perut mama .
EH SILAP plak lari topik ! 
hehehehehhehehehehhe soriii :p
okeh okeh back to the story telling , actually nadz paling sukakan zaman sekolah menengah .
nak tau sebab apa ?
sebab nadz ni masa dekat sekolah , sangat sangat baik .
plus , nadz ni actually aktif , sangat aktif kt sekolah .
sukan tuh boleh dikatakan 80% laa nadz main .
okeh sat ada iklan sikit meh kita tgk gmbo nadz masa skolah dolu dolu .


haa nih gmbo masa form 5 , sbelum nk p skolah so gedik gedik dlm bilik dulu ! hahahha .
p/s ; mcm petapa gatai sket muka tuh sori noh hahahha .

okeh smbung balek .
smbung kt nadz kata nadz aktif tuh , okeh untuk pengetahuan semua la kan , nadz ni dulu kt skolah , nadz masuk Nasyid and dlm group nasyid sekolah masa nadz join tuh , hanya ada dua org ja yg boleh membawakan suara kecil , iaitu nadz n member nadz sorg lg , Firqal nama dia .
tp nadz dgn Nasyid tak lama , ada disebabkan satu kes nih , nadz terus stop .
 pastu plak , nadz masuk Kelab Bowling masa form 1 , masa form 3 nadz jugak dipilih main utk skolah p bertanding kt pringkat Daerah tp disebabkan masa tuh tgh PMR , so nadz stop tak main dah disebabkan (utk kali kedua) training tiap tiap hari & takleh miss . so nadz stop laa .
then , nadz main bola utk skolah since form 2 . masa form 4 main utk Daerah tp team tak cukup kuat utk menang n kami kalah kt pringkat kumpulan lg .
Form 5 , diberi tanggungjawab sebagai kapten team bola skolah .
haa , masa nih jgn dok kata lah , p mana ja , ada laa budak budak junior nmpk mesti tegoQ nadz "Abg Ali !" , "Abg Ali !" .
sampaikan nadz pn dah naik GELII !
ngiahahhaha . ;p

selain tu jugak , nadz ni mewakilli ahli untuk rumah sukan berwarna Biru . 
masa nadz form 1-3 , nadz kerap jugak collect medal utk rumah sukan nadz ni .
ada emas , ada perak , gangsa pn ada  , cuma no 4 ja tadak pingat . haha . ;p
and masa nadz form 4 , dalam ramai ramai ahli rumah biru neh , boleh dikatakan nadz ni antara yg menjadi harapan rumah sukan jugak nk bolot pingat + point utk rumah sukan .
acara faberet yg nadz suka masuk dari form 1-5 , 100m , 200m , 4x100m , 4x400m , lompat tinggi & lompat jauh . 
medal and trofi yg nadz penah menang pn ada lagi .
nak tengok ? 
nah tengok sendiri ~


ni cuma sebahagian ja , ada lagi tp taktau letak kt mana .
hahahha .

ada jugak trofi masa nadz masuk choral speaking kt skolah menengah dulu masa form 3 - 5 .
apa dia ? nk tgk sijil ?
hah jenoh nk upload satu satu .
hahahahhahahha .
okeh okeh dah done pasai nih .




Pengalaman pahit
Okeh nak cita sikit kt smua , walaupun ada sikit malu nk crita tp disebabkan Pakcu dah bertungkus lumus buat segmen so nadz cita jugak laa .
dulu masa first first masuk tadika , nadz ni sebenaQnya penakot , tak bleh tgk org ramai ramai .
bila dah tgk , mula lah nk nangeh .
masa tadika dulu , punya takmau bagi nadz nangeh , (Arwah) Wan nadz terpaksa tunggu kt luaQ tadika .
bila nadz nmpk dia kt luaQ nadz tak nangeh laa .
( smbil tutup muka )
okeh continue , menda nih tak terhenti kt tadika ja , ada laa jadi skali masa nadz nk daftar darjah 1 , mama meh antaQ , elok ja mama nk balik tuh , nak tau nadz buat apa ?
nadz bakaQ skolah teroih .
hahahhahah , eh tak tak .
nadz mengamuk + nangeh laa mama balik n tak tunggu nadz , smpai cekgu pn join skali menenangkan nadz , smpai hari tu , mama kena panggil Wan nadz mai skolah , sebab nadz mmg takot dgn Wan , lepas Wan n mama balik , nadz terus tak nangeh da . sebab takot bila balik nnt Wan marah .
hehehehhehehe , opss , malu dah neh ! 
ngiahahhaa ~




Pengalaman manis
err sat nk recall balik pengalaman manis nadz apa ek ?
huuuuuuuuuuuu , memory dah full so susah sket nk ingat .
okeh okeh ingat dah .
pengalaman manis nadz masa sekolah dulu nadz rasa mostly sebab dulu time skolah menengah , ada awek .
sebab tu laa rasa indah ja kan satu skolah dgn awek .
walaupun kt skolah tu agak jarang jumpa sebab dia muda dari nadz , tp moment yg ada kdg kdg kt skolah tu mmg tak boleh lupa .
kdg kdg terserempak kt skolah dia senyum kt nadz , nadz dgn dia jenis tak sembang lama lama + dating dlm skolah , kalo jumpa pn sat ja , sembang dlm 5 minit pastu blah .
ada satu hari tu , nadz terserempak dgn dia , masa tu dia dgn kawan dia n nadz dgn kawan nadz , masa tu nadz form 5 n dia form 4 , dlm dok borak borak tuh , cekgu English nadz lalu , Miss Teoh nama dia .
elok lepas dia nampak nadz dgn awek nadz nih dok borak borak , terus dia ckp kt nadz .
" Nadzli , you 'OWE' me something in the class later . "
haaaaa , yg tensionnya , lepas rehat nadz ada class English dgn dia . 
so mmg dok pikiaQ laa apa laa yg nadz "OWE" dia tuh .
masa tuh , boleh dikatakan , tak ramai jugak yg tau nadz dgn si dia nih tgh ber'UK UK (cinta monyet) .
elok lepas Miss Teoh masuk kelas lepas rehat tuh .
dia duduk kt tempat dia smbil jeling n lentok lentok kpala dia kata kt nadz " Nadzli , kamu bercinta dengan  Cik S******H ke ? "
lepas tuh , satu kelas pandang kt nadz .
perghhhhhh , mmg kantoi laa satu kelas dah tau .
lepas tuh plak , bleh plak Miss teoh nih dia cita kt tiap tiap class yg dia ajaQ .
adesss , smpai lah satu skolah tau nadz dgn si dia .
tp nadz admit , pengalaman manis nadz tu mmg susah nk lupa .
ramai jugak yg support , ada jugak cekgu cekgu yg ckp kt nadz jaga dia elok elok .
okeh done dah saket kepala lutut dah neh pikiaQ .




Subjek yang digemari
Opkosh English , nadz minat english sebab nadz minat english ! 
AHHAHAHHA .
tak actually nadz start minat English lepas cekgu English nadz masa form 2 , dia ckp kt kami satu kelas yg English ni penting sangat sangat kt kita . walaupun kita orang melayu or org apa apa sahaja , English sgt penting sbb itu cara Dunia berkomunikasi walaupun antara lain lain negara , senang cakap , ENGLISH adalah BAHASA DUNIA !
haa starting tuh laa nadz minat gila gila subjek english .
(walaupun keja skolah kdg kdg tak siap + lmbat submit jugak)
heheheheh :p



Subjek yang tak digemari 
haaaa , meh nk cita , utk ramai ramai org kt luar sana , ADDMATH semestinya menjadi pilihan hati kan ?
hahahahha , okeh bagi nadz pulak .
nadz masa form 4 & 5 nadz kelas Sains .
so subjek tambahan yg ada kt nadz adalah , Fizik , Kimia & Biologi .
okeh bagi nadz laa kan , walaupun AddMath tuh dah susah tahap bewak komodo lion , nadz dengan ini menafikannya , sebab apa ?
sebab nadz paling paling paling (kuasa infiniti) tak suka subjek Biologi .
huaaaaaaaaaaaa , nk kna blajaQ pasai nateh nateh kecik tuh bukan nadz pakai External hard disk nk ingat .
hahahahhaha , disebabkan nadz ni lambat blajaQ , nadz tak prefer Bio , sebab terlalu rumit (bagi nadz laa kan) .
hehehhe .
okeh rasanya itu ja kot yg nadz nak share kt sini .




jum kita godek depa depa nih punya pulak .



apa apa pun ! mekaseh sebab sudi singgah . jemput gentel gentel afro kt bawah okeh ? :)
assalamualaikum dan salam sejahtera semua .







with love ; nadzli.azlan

9 1003 orang gentel-gentel Rambut Afro:

fRaMe+LenSeS said... [Reply to comment]

waaahhhhhhhh. O.O pabila retiss berkata2.. weee~~

Cik Z@i Pen@nG said... [Reply to comment]

ehhh...afro xdak lg no...

aniswany said... [Reply to comment]

TUDIAAA entry depa pnjg lebaq !

hihi muka nerd zaman skola..sumpah xkenai.mna rambot afro ???

Sunah Sakura said... [Reply to comment]

dulu rambut tak afro eks~

Pakcu Sofi said... [Reply to comment]

ABG ALI!!!!!!!!!!!!!!!!! haha

nora amila ghazali said... [Reply to comment]

hoho... satu sekolah heboh no.. hahhahha :)

PahitManeh said... [Reply to comment]

haha . sportman !

アヌム ちゃん said... [Reply to comment]

tiba2 rindu time skolah..haha

kiera'sakura said... [Reply to comment]

abam ali abam ali... hemo hemo hemo :D