suka amek gambar :)

Orang Suka Gentel Gentel Afro

Saturday, June 18, 2011

Tips ; Editing part III !



Assalamualaikum semuaa .
haaaa .
Sharing is caring kan ?
oke harini meh nk share sikit tips cmana nk editing sephia .



mcm biasa , editing kt picnik je lah kan .
hehe sbb tak tau guna PS .
orait , harini kita edit gmbo nih .


oke lepas dah upload , terus ke bahagian effects and amek SEPHIA .


bg fade sikit sbb effect yg kita nk apply lepas nih takot mencacatkan keadaan . 
hehehe .
oke lepas dah apply , scroll bawah sikit smpai jumpa effect Cross Process .


lepas dah jumpa , apply .
tengok jugak laa dekat gmbar tadi tu , puas hati ke tak dgn hasilnya , kalau tak , boleh undo dua dua .
dan mulakan balik effect sephia tuh .
buat smpai rasa puas hati dgn hasil MIX dua dua effects nih :)

oke , now nadz nk apply frame kt gmbar tu .


nadz amek frame border ja . kasi plain warna putih ! :)


lepas dah apply frame , nadz letak caption kt bawah frame tuh .
" Autumn "p/s : sbb terlalu admire season Autumn ! "
heheheh .
taktau laa jadi ke tak nk kasi mood autumn tuh .
so korang jelah ek yg nilai :)

dah selesai .
save .

jgn lupa format gmbar tau .


dan quality .


sebab semua nih penting ! :)
kalau lagi clear , lagi cun lah . quality tuh make sure 10 tau .


nadz rasa tu saja kot yg nadz nk share dgn readers harini .
oke now kita tgk hasil gmbar last skali ! 


dah tgk ? boleh tgk resolution beso kalau klik kt gmbo ni .
anyway , penilaian anda akan saya "take note" untuk next project !
terima kasih sebab sudi singgah ! 
jemput singgah lagi lepas ni oke ?
assalamualaikum ~






with love ; nadzli.azlan






8 1003 orang gentel-gentel Rambut Afro:

Nur Syazana Mohammed Sani said... [Reply to comment]

wah ! lawa ^^

*zana nak mintak tolong cikit ,. click sini ,.
http://syazanasani88.blogspot.com/2011/06/mohon-kerjasame-blogger-sekalian.html

angah said... [Reply to comment]

tq for info ehheheh

shahjiehan said... [Reply to comment]

style gila!!! hahaha

hg ni mmg berjiwa seni...

Wani said... [Reply to comment]

fuyohhhh .
lawa lawa !

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@Nur Syazana Mohammed Sani

tQ Zana :D

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@angah

sama sama en angah :D

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@shahjiehan

mekacehh SJ !!! :) heheh ~

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@Wani

tQ wani :D