suka amek gambar :)

Orang Suka Gentel Gentel Afro

Monday, April 11, 2011

Letih aih !!

Assalamualaikum smua .
entry ni kalau tak nk post masa malam hari sabtu tapi telah tertangguh dek keletihan .
hehe . 

tajuk entry nih letih sebab nk cita haa mcmana org yg keja(praktikal) hari sabtu n hari ahad sehari ja cuti untuk rest n nk buat apa2 pn .
mcm nadz , hari sabtu nadz keja . 
bangun seawal jam 6.30 pg nk p keja .
siap2 smbil tggu mmber mai amek .
smpai tmpat keja , siap siap barang then terus gerak p TNB Nibong Tebal untuk servis air-cond untuk bulan 3 lepas .

jumlah aircond yg ada kt TNB = 33 bijik , so = 66 bijik outdoor+indoor unit yg ada kt sana .

yg servis indoor unit Syafiq , Pian and Azizi .
nadz n sorg lg team leader kena buat outdoor unit .
mcm biasa sebelum nk check outdoor unit , indoor unit kena on dulu semuanya sebelum bleh check sbb nk kna check bacaan Amp and jumlah gas air-cond tu cukup ke tak . yg lain2 tu kalau nk check senang ja sbb nk amek no siri ja .

haaa nak dijadikan cita masa pagi tu kami p breakfast dlu dlm pkul 9 .
tapi nadz tak breakfast nadz minom ja sbb tak rasa lapaq .
later then En Osman (Ketua Kontraktor untuk servis air-cond kt TNB) mai , dia lepak2 sat pastuh dlm kul 10 start keja . fuhhh , masa dok kt situ mmg panas yg amat .

tapi disebabkan dah mmg kerja nadz so takpa laa , panjat la jugak tangga dlm ketiggian lebih kurang dua tingkat untuk check kesemua 33 outdoor unit kt luaq tuh . 
whaaa letih sangat sangat sebab panas + keja teruk dlm mggu lepas tu + tgh tak brapa nk sehat + kena pnjat tangga tinggi2 !
bukan takat check jelah , kalo gas air-cond tuh tak ckup , kna tambah plak . cuba bayangkan tgh ada kt ketinggian tingkat dua tu kna topup gas plak .wahhhh , gila ngeri !! TAK CAYA ??
tengok nih !
 


haaa amacam ? caya dak ?
hahahaha cmnih laa bila kna topup gas , tggu lah dlm panas2 terik tuh smpai gas cukup .
naseb ada RayBan . hahahahaha . ;p

tapi memandangkan tak smua orang tau cmana susahnya kerja nih , nadz rasa berbangga sangat2 sbb ada pengalaman buat kerja nih , nnt kalo umah ada air-cond pon bleh servis sendiri . hehehe . 

btw , thanx sebab sudi membaca ;)



with love ; nadzli.azlan

8 1003 orang gentel-gentel Rambut Afro:

Cik Z@i Pen@nG said... [Reply to comment]

naik tangga dgn penuh bergaya...ahak

saya bukan tomato said... [Reply to comment]

tolonggg repair air cond kat rumahhhh ........ :)

cik pulau said... [Reply to comment]

yup.. kamoo patot berbangga..

datang dari blog tomato kering..
tahniah dah jadi jiran tomatkering.. lalala~

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@Cik Z@i Pen@nG

hahahaha semestinya , gaya , mutu , keunggulan ;D

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@saya bukan tomato

bleh bleh , bila ? brapa nk bayaQ ? ;p

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@cik pulau

sangat sangat berbangga :D <-- dgn muka bangga :p

saya bukan tomato said... [Reply to comment]

alaaa ... u ni , dgn i pon berkira .. :P

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@saya bukan tomato
opkosh !