suka amek gambar :)

Orang Suka Gentel Gentel Afro

Friday, April 29, 2011

Seronoknyaaa !!

Assalamualaikum semua .
Rasa macam dah lama tak buat entry about photography pulak kan .
hehehe . 

so ingat harini nk buat sikit entry .
macam yang anda tau kan nadz ni mmg gila sikit bout photography nih .



nak crita sikit baru baru ni , gambar yg nadz post kt group DSLR (M) 1 Hari 1 Foto dah dapat masuk Wall Of Fame untuk Blog DSLR Malaysia yg admin group dah buat .
hehehe , seyes sronok sangat .


ada tiga gambar yg masuk Wall Of Fame .


gambar pertama .

ini adalah gambar pertama yg masuk WOF , untuk tarikh 22 April . klik SINI .

untuk setting nak ambek gmbar sunset ni selalunya sama ja .

ni settingnya 

Focal Length ; 35mm
ISO ; 200
F-stop ; f/32
Exposure Time/Shutter Speed ; 1/20sec
Picture Control ; Landskap
White Balance ; Auto
Exposure Bias ; 0 step
gambar kedua .


ini pulak gambar kedua , actually gambar ni ditangkap masa hari yg sama gambar diatas diambil .
ni gambar sunset 19 April 2011 .

setting gambar ni pulak .
Focal Length ; 18mm
ISO ; 200
F-stop ; f/9
Exposure Time/Shutter Speed ; 1/20sec
Picture Control ; Landskap
White Balance ; Auto
Exposure Bias ; 0 step
Link ke Blog DSLR(M) klik SINI !
gambar ketiga .




gambar ketiga ni pulak actually gambar lama , tapi terlupa nk post kt group sebab tak ingat save kt mana lepas bawak kuaq dari camera . Wall Of Fame 25 April 2011 .

setting gambar .

Focal Length ; 55mm
ISO ; 3200
F-stop ; f/5.6
Exposure Time/Shutter Speed ; 1/50sec
Picture Control ; Standard
White Balance ; Auto
Exposure Bias ; -1 step
SINI untuk tengok gmbar2 Wall Of Fame 25 April 2011 bersama sama gambar kt atas ni .
okayy untuk entry kali ni itu saja kot nk tunjuk hehe . 
terima kasih kerana sudi singgah sini .
mungkin ni entry last sebelum away untuk dua hari .
take care semua .
assalamualaikum ! :)




with love ; nadzli.azlan

16 1003 orang gentel-gentel Rambut Afro:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply to comment]

pweeettt........

terbaik ar gambar2 ni...

dir...antologi hidup apple sepi... said... [Reply to comment]

pakcik..cantik kot gamba tu...mmg amik kelas potograpi ka? lawa kot..mcm pro ( ke mmg dah pro)...heheh..free x bulan 9 ni? 17 sep...kalau free mau booking...kalau sudi la~

Adi Suda said... [Reply to comment]

ce amik pic muka ak..mst ag cntik..ahaks..

HajarRasdi [BdkKck] said... [Reply to comment]

amboiii! cantik sungguh..

@mel said... [Reply to comment]

mai dgn perasaan jeles kat cini.....
huhuhuhuhuhu....

zezolla_atin said... [Reply to comment]

cantik r gambar nadzli amek !

tomatokering :) said... [Reply to comment]

wahhhh ~ water drops tu siyes cantek !!!

H Y D E said... [Reply to comment]

lawanya. rasa cam nak belajar potorapy pulak +_+

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

mekasehh cik GK ! :)

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@dir...antologi hidup apple sepi...


insyaallah boleh :)

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@Adi Suda

meh nak amekk !! haha

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@HajarRasdi [BdkKck]


mekasehh budak tecitt :)

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@@mel


hehehe ni nadz kongsi ni cuba cuba laa insyaallah boleh dapatkan yg terbaik jugakk ;)

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@zezolla_atin

mekasehh atin :D

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@tomatokering :)

ek ?? hehehe :D

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@H Y D E

meh meh meh join crew hahha :D