suka amek gambar :)

Orang Suka Gentel Gentel Afro

Friday, May 6, 2011

CONTEST ; The Best Sunset In Your Life !

Assalamualaikum semuaa .
haaa papa khai baru ja bgtau ada contest sunset ni by a fun dee's photography .
hehe so disebabkan nadz pn ada gmbar sunset yg bagi nadz mmg yg the best penah nadz shoot so nadz akan join contest ni .





ni banner contest tu . 
dan gmbar yg nadz nak share is gmbar ni .


okayy nk story sikit pasal gmbar ni , actually ni gmbar masa sunset 19 April 2011 .
slalunya petang petang lepas balik kerja nadz hanya akan stay kt rumah + blogging + ber'fb .
tapi disebabkan masa nak balik rumah dari tempat kerja masa 19 April tu nadz perasan yg awan awan dari arah matahari serbenam tuh mmg sangat sangat gorgeous .
and then masa brenti kt traffic light tu nadz tgk jam dah pkol 6 . 
terus nadz amek henfon n msg mmber nadz sorg ajak teman nadz g amek sunset ni kt area Pantai Bersih , Penang (area mainland) .
lepas smpai rumah , nadz siap siapkan diri + amek camera n tggu mmber nadz .




nadz smpai kt sana around pkol 6.15 . merepek2 kejap , pastu masa sunset tuh view mmg sangat sangat perghhhhhh <-- tak dapat diucapkan dengan kata kata dan hanya gambar dapat menggambarkan sunset tu .
hehe .
bg nadz gmbar ini sangat "the best" sebab ada reflection perahu pada air laut tuh walaupun masa ni air surut .
kalau anda perasan , ada seekor burung sedang bertenggek atas pacang kt perahu tu smbil menoleh ke belakangnya .
ia lagi menambahkan seri gmbar bila ada reflection ditambah dengan warna sunset + awan yg gorgeous tu kt blakang .

gambar ini juga dirakam menggunakan camera Nikon D5000 .
dan setting untuk gmbar ini adalah .

Focal Length ; 35mm
ISO ; 200
F-stop ; f/32
Exposure Time/Shutter Speed ; 1/20sec
Picture Control ; Landskap
White Balance ; Auto
Exposure Bias ; 0 step

terima kasih kerana sudi membaca . 
untuk semua yg menyertai contest ni nadz ucapkan selamat berjaya :)




last , nak tag !! 



with love ; nadzli.azlan

7 1003 orang gentel-gentel Rambut Afro:

nora amila ghazali said... [Reply to comment]

errr kena tag lagi.. nmpaknya kena pi pantai la petang nie.. errrr... hihihi tq tag...

@mel said... [Reply to comment]

thanks nadz...

ekceli papa khai x dak g moment nk shoot sunset terbaik so far....

idea tu dah ada moment tu ja lom jumpa...
isyaAllah klu tertembak sunset view sblom tarikh ttup contest papa khai joint..

baideway good luck hopefully ada rezki ley menang..

ni slah satu photo terbaik sunset penah papa khai tgk..

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@nora amila ghazali


hehehe cepat amekk sunsett :)

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@@mel


actually nadz kena thanx kt papa khai laa sbb papa khai yg bgtau nadz ada contest tu . harap papa khai join , ada gak genk nadz . hehe .


salah satu photo terbaek sunset ? haha , skali lg thanx kt papa khai :)

insyaallah kalau ada rezeki leh laa menang ;)

fiza said... [Reply to comment]

sunset tu chantek!!!!!!!!!!!!!!!!! =D

lady in white said... [Reply to comment]

gud luck for u back..LOL

Cik NuRuN said... [Reply to comment]

pantai bersih ! dekat ngan RnR 2 ehh ? i love 2 hang out there :p