suka amek gambar :)

Orang Suka Gentel Gentel Afro

Friday, May 6, 2011

Tolongg !

Assalamualaikum semua !
nadz baru ja blik dari klinik , tak sehat sikit harini so p klinik amek mc + ubat .





lepas balik dari klinik tuh nadz ada ternampak sejibik keta Toyota Camry dok parking tepi highway tuh .
nadz usha ja laa ingatkan dia tggu org ka apa ka , but then lepas nadz jalan depan sikit nadz dengar dia panggil "bro" smbil lambai lambai tangan kt nadz .





nadz turn balik pastu nadz p laa kt dia , ada dua org kt keta tuh .
mula mula ingat depa nk tanya jalan laa kan .
tetiba abg yg sorg tuh tanya " Abg , mintak tolong sat bleh dak ? Minyak keta saya habis laa bang , tadi ada mintak tolong sorg ni tp dia takdak botol nk letak minyak , ada botol kecik ni satu ja (smbil tunjuk botol sos jenama apa ntah yg mmg kecik nadz tgk) . Lepas saya isi minyak kt keta tak boleh start jugak laa bang saya rasa tak cukup kot sbb tiga ringgit ja leh buh dlm botol ni . Tolong saya sat bang cari botol + isi minyak sat g saya bg laa upah kt abg sikit . "



nadz terus jawab kt dia " Haa , boleh boleh bang . Mintak botol tuh saya isi , sat g saya p cari lg satu botol isi jugak dlm tu . "
elok lepas tuh abg tuh bwk kuaq duet nk bg kt nadz , nadz ckp kt dia , takpa bang , saya isi guna duit saya dulu , abg tggu kt sini dlm spuluh minit lg saya smpai .
terus memecut Honda Ex5 kakak balik umah cari botol , jumpa laa botol F&N sejibik .
letak dlm raga moto , skali lagi merempit p stesen minyak .
isi dua dua botol , cukup cukup RM7 .




otw nk p balik kt lokasi abg dua org tuh tetiba terpikiaq " Cmana kalau dia samun aku sat g ? Or dia culik ka ? (errrr , ada ka org nk culik nadz?) Or apa apa ja laa . Takot jugak laa kan skarang ni jenayah merata rata . "
emmm , disebabkan niat nadz hanya ingin menolong nadz teruskan niat nadz tu .
kalau niat depa jahat , tu nasib nadz lah kan .





elok elok smpai kt blakang keta depa , nadz stop and matikan enjin moto .
dua dua abg tuh kuaq dari keta and amek botol minyak tadi isi kat tank minyak Camry dia tuh , lepas dah abeh isi dia p start keta and alhamdulillah keta dia boleh start dah .
lepas dah boleh start dia keluaq dari keta smbil seluk pokett and jalan kearah nadz !!!
ERKKK ??? <-- smbil telan ayaq liuq !!














amacam ? suspen dak ? HAHAHA !
actually abg tuh kuaqkan RM50 , dia huluq kt nadz .
ERKKK skali lagi ?? nadz tolak tangan dia , nadz kata " Eh apa nih bang ? Takyah laa , ni saya tolong ni tak harap apa apa pn dari abg . Mungkin harini abg susah saya tolong , mana tau esok lusa saya pulak susah , abg plak tolong saya kan ? "

terus abg tuh diam , then dia huluq skali lagi tapi kali ni RM10 n ckp amek ni pn jadi laa abg . nadz bg balek kt dia 3 hengget yg mula mula dia takmau amek balik tapi disebabkan nadz ada aura dia mengalah n amek balek duit tu (AUTA SEMATA MATA) . pastu dia tanya kt mana stesen minyak paling dekat skali n nadz tunjuk laa jalan kt dia menuju ke stesen minyak terdekat .
(ayat skema)


lepas tuh , dia mai salam nadz , yg sorg lg tu pn menyusul .
tp yg paling best , betapa hormatnya dia kt nadz masa dia salam nadz tuh dia tunduk mcm kita nie golongan Pakcik Pakcik pulak . Smbil tu dia ckp kt nadz " Terima kasih banyak banyak bang , Allah ja yg balas jasa abg tolong kami harini " .




nadz senyum ja tak kata apa apa <-- tetiba kuaq tajuk lagu . hahaha .
actually kt sini nadz share cita nih bukan nk tunjuk yg nadz ni baik , cuma nk bgtau kt sini yang MORAL OF THE STORIES IS SILA BUBUH MINYAK KETA ANDA DENGAN CUKUP SEBELUM P MERONDA SAKAN , WALAUPUN ANDA NAEK KETA TOYOTA CAMRY PLAT NO PHE **** MINYAK TETAP KENA BUBUH OKE !?? hehehehe .





with love ; nadzli.azlan

8 1003 orang gentel-gentel Rambut Afro:

fRaMe+LenSeS said... [Reply to comment]

wahhhh.. hero.. i like.. :D kagum2.. adik i plak tu. :D

anith chan said... [Reply to comment]

Hoi adik.t0yota camry ka h0nda camry.hehehe *akak pernah kena cm tuh.tp akak mangsa..hu3 ~mungkin nawaitu kwn 2 nk r0mpak kta ka apa . Tp nawaitu kta nk tlng org tanpa ingat benda negatif. InsyaALLAH ALLAH da..

SanggarMutiaraKebudayaanPSP said... [Reply to comment]

suka MOS (moral of story)) . naek keta kemain Honda Camry. tapi minyak tadak. takan la keta mahai kedabakk cegitu tadak meter minyak kuttt. hihi. ^__^

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply to comment]

La adek ka tadi...

patut la macam kenai....

rambut kembang2 tu kan??

tomatokering :) said... [Reply to comment]

1 . err ade ke nak culik u ?

2 . terpksa puji baiknya u.... -.-'

3 . nak gelak . hahaahha :P

nora amila ghazali said... [Reply to comment]

wah3.... baiknya adek akak nie.. hehhehe

@mel said... [Reply to comment]

bangga ngn nadz...

utang wet bleh byaq...
utang jasa kat pintu syurga nnti gnjaran dia...

bab takut kena culik ka apa ka tuh...
x yah dok ssah ati..
ekceli bukan kita bersangka buruk tp berhati-hati...

teruskan lg berbakti mcm tuh..

two thumbs up kat dia....
bangga sgt...
coz sbhgian dr fmly maya nih...

aniswany said... [Reply to comment]

wallawehhhh,cek bangga dgn hang ..heheh