suka amek gambar :)

Orang Suka Gentel Gentel Afro

Friday, May 27, 2011

Rahsia Ke-Afro-an Ku !

Assalamualaikum semuaaa ~
hai hai hai .



jom jom , meh baca kisah cmana afro yg skarang neh dok ada kt atas kepala nadz neh leh hidop subur ja .
hahahahhaha .
sengal kan ayat tuh ? 
weeee* lompat lompat sat . ;p



oke dah penat jom smbung !
cita dia mcm nih , ada satu hari tuh nadz dgn Awe & Is kena servis Outdoor unit aircond .

ni dia outdoor unit aircond yg nadz kena servis tuh .
servis nih tak susah , slalunya check Amp reading dia , pastu check gas mencukupi ke dak , n then cuci cooling coil kt blkg dia tuh .


ketinggian outdoor unit yg nadz nk kena servis tuh lebih kurang 10 kaki .
 lepas dah siap siap prepare brg nk guna , nadz pn gerak p kt tmpt tuh .
Blok Hotel Uitm , tingkat 2 kalau tak salah .


sbelom nk buat kerja tuh , mcm biasa , disebabkan takdak laluan untuk air nk masuk , nadz kena amik tong sejibik , supaya air tak melimpah lebih teruk , Is plak p masukkan hos kt paip utk cuci cooling coil , Awe mcm biasa , check reading dgn gas masa tuh sbb kami masih baru lg .




lepas dah check reading , Awe suruh nadz bukak drain kt bwh outdoor unit tuh . bukak bg air leh masuk dlm tong tuh .
so nadz pn p laa bukak drain tuh .
lepas dah bukak , nadz turun , Awe plak naik n suruh Is bukak paip , nk cuci cooling coil .
masa tgh dok cuci cooling coil tuh , Is terperasan yg tong air bocor !!
WARGHH !!! air melimpah limpah !! kelas kot kt depan tuh !!!
apa lagi , nadz pn terus bgtau Awe suruh pegang drain tuh so that air kotor dari cooling coil tak melimpah atas kepala nadz , Awe pn pegang lah .
dlm nadz dok tutup bocor kt tong tuh , TETIBA JA ~ VROOOOSSHHHHHH !!!
air "kopi" buatan cooling coil tuh melimpah tepat tepat atas kepala nadz .
HUAAAAAAAAAAAAA ~~
apa lagi , terus mintak paip kt Awe nk cuci balik rambut .
tp yg tensionnya , dua dua bukan nk tlg . siap bleh gelak kuat kuat kt situ !!
pastu Awe kata " Alaaaa ali , sikit ja tuh , BAJA untuk rambut hg , baru leh cepat sikit naik !!"

dem =="
air tuh kotoQ gila kot ! tak nmpk jernih langsung !!


huhhhhhh !! 
" AWE !!!! Naseb baik rambut aku dah 'BESAQ' sekarang nih , kalau tak , aku tak maapkan hg smpai bila bila hg tau?? ".
*wink*
hahahahhaha .
tapi apa apa pun , nk tima kaseh kt Awe jugak , sbb dia jugak kot rasanya Afro neh berkembang dgn "Subur" . 
weeeeeeeee*




so tuh laa RAHSIA rambut Afro nadz !!





mekasehhh sebab sudi baca . ;)
datang lagi okeh ?





with love ; nadzli.azlan

13 1003 orang gentel-gentel Rambut Afro:

Erin Azizan said... [Reply to comment]

mujuq la ada rambut tu kan...haha btw nak saiiinnn!

Muslimah Optimis said... [Reply to comment]

hahaha..kelakar la dik LI ni..heheh.. sayang betoi dengan rambut dia

fRaMe+LenSeS said... [Reply to comment]

waaahhhhh.. hebakkk.. hebakkkk

Adi Suda said... [Reply to comment]

wiwit retissss..hafiz AF7..btoi ke erk??ahaha

tomatokering :) said... [Reply to comment]

hahahahahhahah !!!!!!!!!!!! *gelak jahat

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@Erin Azizan


meh dekat dekat sikit ! :p

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@Muslimah Optimis


mestilaa sayang kak ! susah nk simpan + jumpa dah skrg neh ! smpai migrain dibuatnya ! hahahha ! sapa sanggup tahan ada laa rmbut nih !

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@fRaMe LenSeS


tak sehebakkmu ! :p

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@Adi Suda


betoi la tuh ! agagagaagag :p

nadzli azlan said... [Reply to comment]

@tomatokering :)


hahahahha gelak lagi !!!

Izyan Masri said... [Reply to comment]

ANYONYONYO.HAHA.PASNI GENTEL RAMBUT AFRO BANYAK2 BIAQ LAGI SUBOQ NAA :D

kiera'sakura said... [Reply to comment]

hahahahaha.. kelakar la adik nie.. nanti blh pkai lagi baja rmbut tue erk.. hihihi

Wani said... [Reply to comment]

haha . saya ada kawan rambut afro , hehe . kitaorang call dia apro melekat sampai sekarang . huhu .

*btw , follow blog ni :)