suka amek gambar :)

Orang Suka Gentel Gentel Afro

Tuesday, May 3, 2011

Trip To KB !

Assalamualaikum semuaaa .

oyeahhh dah ada idea nk buat entry ..
hehehe entry ni actually saja nk share trip nadz ngn mmber nadz p Kota Bharu hari sabtu lepas .

errr , actually tak rancang pn menda nih , tetiba ja jumaat petang tuh Awe ajak p dia kata tiket dah ada .
p naik bas n balik naik keta dia .
dengaq cmbest gak , disebabkan petang tu dapat elaun , nadz pn ikot lahh .



pagi hari sabtu , pkol 8 dah bgn mandi and siap .
pastu breakfast , dlm kul 9.20 cmtu gerak p umah Awe sbb bas pkol 10 .

haaa ni suasana dalam bas .


bas FULL ! hahaha .

gewe klate molek2 dlm bas !! :p



yg sbelah tingkap tu lahh Awe , and yg sbelah awe tuh plak Ismaizal . nadz panggil dia dengan banyak nama , Is , Panjang (sbb dia tinggi) n penah paggil dia botak (sbb dia botak masa tuh) .
hahahaha .



oke oke back to the story .



perjalanan agak lama so masa smpai grik tuh bas brenti skali , brenti makan .


dah taktau nk amek gmbaq pa . so amek gmbaq cap pn jadi lahh . hehehe .


amek sendiri neh smbil tgk LV ! HAHAHAHA ! muka mintak penyepak kan ?? sila sila oke :D



lepas makan dah kenyang so naek bas tidoqq !! oyeahhh .
haha . tapi bas bergerak agak slow sebab jalan tak elok + banyak lori .
banyak kali gak bas brenti lepas dah masuk Kelantan , antara pit stop bas yg nadz ingat , Tanah Merah and Jeli , pastu kalau tak silap ada lagi .



tapi lepas dah smpai kt stesen bas Kota Bharu tuh ada gak snap gmbaq satu .


muka hepy dah smpai KB ! :)


malam tu plak tak p mana , dok umah ja sbb keta tadak nk jenjalan . (p/s ; jalan kalau kna nek keta ka ?)



pagi esok tu plak bgn awai , ada laa dekat 5 kali jugak terbangun , skali pkoi 2 , 3 , 4 , 5 and last skali kul 6.30 . tidoq tak nyenyak taktau pasepa .
(dah rasa mcm JAGA plak stiap sejam terbangun)


elok2 bgn tgk depa dua takdak dlm bilik . so nadz pn p mandi , lepas turun baru prasan depa kt ruang tamu tengok tb + baca paper .

pastu awe ngn Is p beli bekfast . merempit gak laa depa nih . hahaha




tghari tu plak awe p amek keta kt kdai sbb keta baru siap p repair .



lepas lunch , kami siap siap sbb awe kata nk bwk kami p Pantai Irama Bachok .
perghhhh , mmg besh pantai tuh . tak caya ? meh tengok gmbaq2 kt sana .











haaa tudiaaa amacam cukup bnyk dak ? hahaha .


malam tu plak p wakaf che yeh , shopping !!!! (padahal tak beli pa pown p ronda ja)
huhu .



wakaf che yeh yg sangat packedd masa nihh !




dah settle ronda bali tidoq . pagi esok tuh plak bgn awai sebab nk p pasar tani beli kepok nk bwk balik kt mama . 
hehehe .

nie dia macik yg juai kepok tuh .


terima kasehh macekk ;)

yg len len ni plak suasana pasar tani tuh .



haaaa lepas balik dari pasar tani terus siap siap nak balik penang .

masa otw balik png tuh , bnyk rumah rumah kt Kelantan yg nadz prasan sangat sangat gorgeous .
ni ada beberapa rumah yg nadz sempat tembak .




huuu , kaya raya jugak rakyat2 Kelantan nih kan ? hehe .




sempat shoot masa otw balik .

pit stop seterusnya somewhere dekat tanah merah , awe kata nk beli Redbull sbb dia ngntok .


mmg meriah kawasan nih , sbelah kiri kanan jalan penuh ngn penjaja !
beshhh !!



yg nih masa ada kt atas bukit lepas dekat 3 jam meredah laluan memeningkan untuk keqabat bukit tuh .
whaaaaaaaaaaa , naseb awe yg bawak keta , kalo nadz bwk dok nmpk dah lena dlm keta .
hahahhaha .
masa benti neh mmg bleh nmpk view sangat cntekkkk !!!


see , cntik kan ??

gmbaq kt bawah ni plak masa pit stop seterusnya kt Tasik Banding , seyes view kt sini pn marbeles jugak .
sayang nadz smpai kt sini pkoi 4 , kalau dlm kul 6 lebih rasanya kalo shoot sunset mmg tebaekk lahh kan .
disebabkan ikot org so folo jelah kan .
next time nk p sini lagi , nk shoot puas2 . sbb mmg suka scenery kt sini .



lepas dari Tasik Banding , terus gerak p Grik pulak sbb awe nk p hantaq brg kt mak tunang dia .


kt grik takdak gmbaq .

lepas singgah kt grik terus balik , lalu kot highway baling .



lepas lebih kurang 9 jam singgah sana singgah sini , alhamdulillah smpai rumah dgn selamat dlm pkol 6 cmtu .
mama pn risau smpai msg nadz . hehe . sori mama batery nk abes .


apa apa pun thanx sbb singgah sini . rajin rajin kan singgah lagi okeh .
gambaq2 kt atas adalah hasil hak cipta terpelihara olehku .
ada setengah tak edit sbb nk cepat buat entry nih takot nnt lg lengai nk buat .
tp yg edit tu pn bukan edit gila gila oke , sekadar tambah watermark "spexsphotography" and framing tu ja .

btw , thanx skali lagi readers !
jumpa lagi . ;)




with love ; nadzli.azlan



4 1003 orang gentel-gentel Rambut Afro:

tomatokering :) said... [Reply to comment]

comeyy sungguh kawe demo .. haha *bantai jela

nora amila ghazali said... [Reply to comment]

waaaa cntik!!!! kak nora pernah gi gak.. paling suka atas bukit tue,, marvelous giler scenery dia.. tapi kak nora sempat tgkap gambar family ja.. diri sendiri tak der gambar.. hahhaha

zezolla_atin said... [Reply to comment]

dasat kan rumah org kelantan..
masa awal dulu pon atin kagum gak tengok rumah-rumah dorang..
besar gedabak~

Erin Azizan said... [Reply to comment]

sssaaannteeekkkk gila aaaaa